Szivárvány Konyha

Szivárvány Konyha

Igazi téli klasszikus: forralt bor

2015. december 07. - Szilvia Duska

Ezen a héten nem egy étellel, hanem egy széles körben ismert, édes, lélekhevítővel készültem nektek. Ez nem más, mint a forralt bor lesz! Az én receptem igencsak egyszerű, de az interneten elég sok, bonyolultabb verzió is fellelhető, például Jamie Oliver mandarinnal, vanília rúddal és babérlevéllel készíti. Mivel számomra a forraltbor spontán jutott eszembe egyik este, így leginkább arra korlátozódtam, hogy mik azok az alapanyagok, amik otthon megtalálhatóak.

Akkor következzen a recept!

Én egy olcsóbb kategóriájú, gyümölcsös vörösbort használtam, de szerintem bármilyen borból elkészíthető, mert a sok ízesítéstől, úgy sem fogjuk érezni a bor eredeti ízjegyeit. Tehát öntsük bele a bort egy nagyobb fazékba és kezdjük el alacsonyabb lángon hevíteni. Nagyon fontos, hogy ne forraljuk (a neve ellenére), mert akkor elpárolog belőle az alkohol. Rakjuk bele a cikkelyekre vágott narancsot, a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a csillagánizst. Ha van ott otthon kardamomotok, vagy őrölt szerecsendiótok, akkor azokat is nyugodtan használhatjátok. Öntsük bele a barna cukrot, kevergessük, hogy könnyebben feloldódjon.

Ezután, körülbelül 5-6 percig melegítsük, kóstoljuk, hogy elég édes, vagy ízes-e. Ha feloldódott a cukor és hevítési időnk is lejárt, akkor elkészültünk. A bort szűrjük le és kedves téli bögrékben már fogyaszthatjuk is! :)

 

forralt_bor.JPG

Amire szükséged lesz (2 személyre):

  • 1 üveg bor
  • 2 rúd fahéj
  • 5 db csillagánizs
  • 10 db szegfűszeg
  • negyed bögre barna cukor vagy méz
  • 1 lehetőleg kezeletlen narancs

A bejegyzés trackback címe:

https://rainbowkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr718146088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása