Szivárvány Konyha

Szivárvány Konyha

Mediterrán polipsaláta

2015. november 06. - Szilvia Duska

Recept

Ezt a receptet néha elkészítjük otthon, ugyanis egy roppant egyszerű salátáról van szó, ami nagyon friss és egészséges. Nehézséget egyedül a polip beszerzése okozhat, de a csápos kis lényeket manapság könnyen beszerezhetjük, csak tudnunk kell a lelőhelyet. Tengeri halat és egyéb herkentyűket is beszerezhetünk például a Hold utcai piacon, a Vásárcsarnokban, vagy a Hegyvidék bevásárlóközpontban. Ki is látogathatunk Budaörsre, a halpiacra, ahol kényelmesen válogathatunk a széles választékból. Ha be tudtuk szerezni a polipot, akkor frissen lefagyasztva tudjuk tartósítani pár hónapig. A képen látható polip fagyott még.

Első lépésként a polipot tesszük oda főni. Kerítünk egy megfelelő méretű lábost, amibe a polip mellé helyezünk vöröshagymát, babérlevelet és pár szem borsot.

 

polip.JPG

 

Felöntjük vízzel, készre főzzük. A főzési folyamat függ a polip nagyságától, nálunk is változó, hogy mennyi idő mire megfő. Szúrjatok a polip húsába időnként egy villát, ha már érzitek, hogy puha szűrjétek le, és tegyétek félre hűlni. (A főzési folyamat altarthat akár két órát is. Ennyi idő alatt finom puha lesz a polipunk húsa). Miközben a polip fő összevágjuk a salátába a zöldségeket. Kerül bele répa, angolzeller, shallot vagy sonkahagyma, kapribogyó, olivabogyó, és koktélparadicsom. A zöldségeket variálhatjuk ízlés szerint, többféle változattal is találkoztam már, néhol még krumpli, illetve szárított paradicsom is kerül bele. A felaprított zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az ízlésesen felszeletelt poliphúst, majd olivaolajjal és frissen facsart citromlével meglocsoljuk.

A legvégén sózzuk borsozuk, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, majd alaposan összekeverjük. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára, hogy az ízek kellőképp összeérjenek. Másanap finom, friss bagettel fogyasztjuk.

 

 

polip1.JPG                                          

Amire szükséged lesz (4-6 adaghoz):

  • 1 polip
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2-3 szárított babérlevél
  • pár szem szemesbors
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szár angolzeller
  • fél csésze olivabogyó
  • egyharmad csésze kapribogyó
  • shallot vagy sonkahagyma
  • petrezselyem
  • só, bors

A bejegyzés trackback címe:

https://rainbowkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr118056392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása