Recept
Ez az étel egy nagyon friss, zöldségektől ropogós, igazán egészséges fogás. Semmi extrához nincs szükség, csak darált lazachusira.
Először állítsuk össze a lazacpogácsákat: keverjük össze a húst egy tálban, friss, összevágott kaporral, petrezselyemmel, illetve finomra aprított fokhagymával. Serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd azt is öntsük hozzá a keverékhez. Vágjuk apróra a kapribogyókat, majd azt is tegyük hozzá. Rakjunk bele egy teáskanál mustárt, majd sózzuk, borsozzuk bőségesen.
Állítsuk össze a szószunkat is. Keverjük össze a görög joghurtot a tejföllel, adjunk hozzá lime-ot, egy kevés apróra vágott chilit, ha szeretnénk, hogy picit pikáns legyen. Sóval és borssal ízesítsük és adjuk hozzá az összeaprított, friss koriandert.
A következő lépés a káposzta saláta. Öntsünk rá olívaolajat, lime-ot, sót és borsot. Elég gyorsan el is készül :)
Külön salátát is tehetünk a tortillánkba még a káposzta mellé, én is így szoktam elkészíteni. Vágjuk fel az avokádót és ezt is tegyük bele majd a taconkba.
Ha ezekkel megvagyunk, süssük ki a fasírtokat egy előre felhevített teflonserpenyőben kevés olívaolajon, körülbelül mindkét oldalát egy-egy percig. Ezután nincs már más dolgunk, csak egy teflonserpenyőben megpirítani a tortillánkat.
Ha készen vagyunk az összes lépéssel, akkor már csak az összeállítás van hátra! :) Én szoktam még hozzá adni zöld színű tabasco szószt, illetve jalapeno paprikát is konzervből, de ez teljesen opcionális. Mellékeltem egy képet arról, hogy nálunk ez hogyan szokott kinézni:
Amire szükséged lesz (2 személyre):
- kb 16 fasírtra elegendő darált lazachús
- két evőkanál kapribogyó
- egy teáskanál mustár
- két kisebb gerezd fokhagyma
- egy kisebb csokor kapor és petrezselyem
- egy közepes vöröshagyma
- 3 evőkanál görög joghurt
- 3 evőkanál tejföl
- 1 lime
- 1 csokor koriander
- fél fejes káposzta - lila vagy fehér is lehet
- saláta
- 1 db avokádó
- tortilla - 4 db kicsi
- olívaolaj
- só
- bors